Directeur Statiegeld Nederland - Jeroen Hillen.jpeg Jeroen Hillen

Achtergrond

Jeroen Hillen aangesteld als directeur Statiegeld Nederland

LEIDSCHENDAM – Jeroen Hillen is vandaag, 8 januari, begonnen als directeur van Statiegeld Nederland. Hij is in die functie verantwoordelijk voor de uitvoering van het statiegeldsysteem voor plastic flessen en blikjes.

Redactie |

Hillen werkte voorheen bij Lidl Nederland, waar hij onder andere leiding gaf aan een project omtrent de implementatie van statiegeld op kleine plastic flesjes en blikjes. "Tijdens mijn betrokkenheid bij de uitbreiding van het statiegeldsysteem bij Lidl heb ik nauw samengewerkt met het team van Statiegeld Nederland. Ik ben enthousiast om gezamenlijk verder te bouwen aan een duurzaam en toekomstbestendig statiegeldsysteem in Nederland," aldus Hillen.

Ervaring
Hester Klein Lankhorst, algemeen directeur van het Afvalfonds Verpakkingen, werkt nauw samen met Statiegeld Nederland: "Statiegeld Nederland gaat voor ons deze uitdaging aan. De ervaring die Jeroen met zich meebrengt, is van onschatbare waarde. Verder blijven we de consument met landelijke campagnes en activiteiten stimuleren om statiegeldverpakkingen terug te brengen. Gedragsverandering vergt tijd, maar we hebben het volste vertrouwen dat consumenten het statiegeldsysteem op plastic flessen (en blikjes) binnen enkele jaren volledig omarmen."

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops