biologischevleeswarenhr.jpg

Formules

Jumbo verduurzaamt verpakking biologische vleeswaren

VEGHEL – Het assortiment biologische vleeswaren bij Jumbo zit vanaf nu in een nieuwe verpakking. Daarmee wordt meer dan 50% plastic bespaard.

Redactie |

De vleeswaren liggen niet meer op een doorzichtig plastic schaaltje. Op jaarbasis gaat het om 1,5 miljoen schaaltjes, wat betekent dat er 6500 kilogram minder afval is. Daarnaast is er een nieuw design en zijn de verpakkingen eenvoudig te openen en hersluiten. De verwachting is dat Jumbo dit concept op termijn ook gaat toepassen op het reguliere vleeswarenassortiment.

Noten en bloemen
Niet alleen de biologische vleeswaren zijn voorzien van een duurzaam jasje, ook de verse noten van de Veghelse keten hebben een nieuwe verpakking. Het kuipje is een stuk dunner en de deksel heeft plaats gemaakt voor een afsluitbare dunne folie. Het gaat hierbij om vijftig producten, waaronder pinda’s, cashewnoten en diverse notenmixen. Jumbo gaat met deze stap jaarlijks 29.000 kilogram verpakkingsmateriaal besparen. Daarnaast worden de Pluk boeketten vanaf nu in kraftpapier verpakt, dat is een stevig papiersoort dat het FSC-keurmerk draagt.

Ambitie
Jumbo heeft als doel om in 2025 20% minder verpakkingsmateriaal te gebruiken, in vergelijking met 2020. Daarom worden er stapsgewijs verpakkingen verduurzaamt om deze ambitie te verwezenlijken.

Bron: Levensmiddelenkrant