Jumbo Kerstfestijn Zoetermeer.jpg

Ondernemers

Jumbo-winkels in Zoetermeer organiseren Kerstfestijn

ZOETERMEER – Vijf Jumbo-supermarkten in Zoetermeer organiseren op 18 december het Jumbo Kerstfestijn met als thema eenzaamheid. Samen met het Stadstheater, de gemeente en Stichting Magisch Zoeteremeer worden 700 eenzame, maar ook niet eenzame, klanten en Zoetermeerders uitgenodigd voor een paar uur plezier en vermaak.

Gerard van Oosbree |

Initiatiefnemer in de filiaalmanager van Jumbo-Oosterheem, Djordy Dijkman: “Wat als iets kleins begon is gaandeweg steeds groter en groter geworden”, vertelt Dijkman aan Levensmiddelenkrant. Hij werd een tijd geleden benaderd door de gemeente Zoetermeer om zich aan te sluiten bij initiatieven tegen eenzaamheid. “Hoe meer ik er over ging nadenken, des te meer wilde ik iets doen. Tijdens een lunch met mijn vader kreeg het plan vorm. We moesten iets tegen eenzaamheid gaan doen in het theater”, legt Dijkman uit. “Dus stoute schoenen aangetrokken en naar het Stadstheater. Daar wilden ze zeker meewerken en zo is het balletje gaan rollen.”

Uitnodigen
Vervolgens is Dijkman naar de andere Jumbo’s in Zoetermeer gestapt en ondertussen doen de winkels Buytenwegh, Leidsewallen, Quirinegang en Middelwaard ook mee. “Iedereen doet belangeloos mee. Zo kunnen we 700 mensen een onvergetelijke middag en avond bezorgen. Magisch Zoetermeer heeft veel contacten met zorginstellingen en de stichting nodigt 150 mensen uit. De overige kaarten zijn verdeeld over de vijf winkels en het Stadstheater”, vertelt Dijkman. “Het personeel van de winkels kan zelf mensen uitnodigen en klanten kunnen ook iemand opgeven door bij de servicebalie een gouden wenstkerstbal op te halen. Daarop schrijven ze wie ze willen uitnodigen en waarom en de ballen worden dan opgehangen in de Wensboom die in de winkel staat. Op vrijdag 15 december zullen we de mensen dan uitnodigen”, legt een trotse filiaalmanager uit.

En het belooft een mooie middag en avond te worden. Het Jumbo-Kerstfestijn is van 15.30 uur tot 19.30 uur. De avons wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen met optredens van onder andere Karin Bloemen, Ronnie Tober, Ria Valk, het Zoetermeers Mannenkoor en Dansschool Dansis.

djordy-jumbo.jpg Initiatiefnemer Djordy Dijkman met een gouden kerstwensbal in het Jumbo-filiaal Zoetermeer-Oosterheem

Bron: Levensmiddelenkrant