64e37346bd05b.jpg

Formules

Keurmerk voor onverpakte groente en fruit bij Dirk

ALPHEN AAN DEN RIJN – Een groot deel van de onverpakte groente en fruit bij supermarktketen Dirk heeft vanaf 11 september het On the way to PlanetProof keurmerk. Hiermee zet de supermarkt met 129 winkels een volgende stap om het assortiment te verduurzamen.

Redactie |

Het keurmerk is een van de twaalf topkeurmerken in Nederland en wordt beheerd door Stichting Milieukeur. Bij het keurmerk zijn meer dan 2000 telers en boeren aangesloten in binnen- en buitenland.

Verantwoord
“Wat we nu doen, heeft gevolgen voor later. Dus daar horen verantwoorde keuzes bij. Bijvoorbeeld door het kritisch kijken naar de milieu-impact van de producten die we verkopen”, zegt Marcel Huizing, directeur Dirk, over de volgende stap in de verduurzaming van het assortiment. Robin Methorst-Beijk, duurzaamheidsmanager bij Dirk, vult aan: “On the way to PlanetProof stelt strenge eisen aan diverse thema's die bijdragen aan de Sustainable Development Goals en het Klimaatakkoord. Door te kiezen voor On the way to PlanetProof voor onze onverpakte groente en fruit en eerder al voor onze zuivelproducten van ons huismerk 1 de Beste bieden we onze klanten een duurzamere optie aan, maar natuurlijk wel tegen de laagste prijs. Dit is weer een stap in de verduurzaming van ons assortiment.”  

Meer lezen over keurmerken? Klik hier.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: