Coca-Cola steekt miljoenen in distributiecentrum | Levensmiddelenkrant

Coca-Cola steekt miljoenen in distributiecentrum

ANTWERPEN - Coca-Cola European Partners gaat haar Antwerpse productie- en distributiecentrum uit breiden. Daarvoor trekt de frisdrankfabrikant 13,7 miljoen euro uit.

De investering zal ervoor zorgen dat het automatische hoogbouwmagazijn, waar de dranken gestockeerd staan en wachten op distributie, aanzienlijk kan worden uitgebreid. Er komt eenzelfde tweede magazijn bij van 12 verdiepingen hoog met een capaciteit van 9400 extra pallets drankverpakkingen. Dat is te vergelijken met 360 geladen vrachtwagens. Het productie- en distributiecentrum van Coca-Cola European Partners in Antwerpen is een van de zeven vestigingen die het in België heeft. Jaarlijks wordt er 413 miljoen liter frisdrank geproduceerd, in zowel pet-als glasverpakkingen, goed voor 21.000 gestockeerde pallets in de voorraadhal, het hoogbouwmagazijn. Daarnaast werd een aanzienlijk deel van de dranken tot nu toe bij externe partijen gestockeerd, wegens gebrek aan ruimte. Deze investering zal naar schatting jaarlijks 50.000 km aan transport zal besparen of 43 ton CO2 minder per jaar. In januari 2019 start de bouw van het nieuwe hoogbouwmagazijn, dat naar verwachting tegen maart 2020 in gebruik kan worden genomen.

Groeistrategie
“Deze investering in onze productie- en distributiecentrum te Antwerpen maakt deel uit van onze groeistrategie, die focust op het investeren in de uitbreiding van ons portfolio. Daarbij investeren we in innovatie om de keuze van consumenten en het aanbod van onze klanten uit te breiden”, vertelt Etienne Gossart, country director Coca-Cola European Partners.

Efficiëntie
De financiële injectie van 13,7 miljoen euro voor een extra hoogbouwmagazijn in Antwerpen komt bovenop een andere investering van 2,8 miljoen euro eind vorig jaar om half-pallets te kunnen produceren en leveren aan de detailhandel. Guy Vansant, directeur Logistiek in Antwerpen, zegt: “Dat betekent een extra stockagehal voor ruim 30.000 pallets, die net als het bestaande hoogbouwmagazijn met een systeem zal werken dat automatisch de producten met de kortste houdbaarheidsdatum uit het magazijn zal halen met kranen. Op die manier kunnen we efficiënter en sneller leveren aan onze regionale klanten. Ook de ontvangsthal zal met een extra 1.500 vierkante meter worden uitgebreid en er komt een nieuw luifel met losruimte voor drie extra vrachtwagens.”

Bron: Levensmiddelenkrant