Bijna helft Nederlanders neemt voedingssupplementen

’S-HERTOGENBOSCH – Een aanzienlijk deel van de Nederlandse consumenten gebruikt voedingssupplementen, 44 procent gebruikt ze. De supplementen zijn een aanvulling op de dagelijkse voeding en worden voornamelijk voor de algemene gezondheid genomen.

Multiscope heeft een grootschalig onderzoek gedaan onder 7.300 Nederlanders. Uit zijn Smart Food Monitor blijkt dat 44 procent voedingssupplementen slikt en 22 procent een dieet volgt. Bijna de helft (42 procent) gebruikt de supplementen voor de algemene gezondheid en een derde om de weerstand te verbeteren. Vrouwen nemen ze vaker dan mannen, respectievelijk 54 en 34 procent.

Vrouwen (27 procent) volgen ook vaker een dieet dan mannen (16 procent). Afvallen wordt door 51 procent van de respondenten aangewezen als de belangrijkste reden om een dieet te volgen. Op grote afstand volgen diëten vanwege een allergie of ziekte (20 procent) en diëten om op gewicht te blijven (19 procent). De meest gebruikte vorm van diëten is het aanpassen van de eetgewoontes, zonder hierbij op specifieke voedingsstoffen te letten (33 procent). Letten op de hoeveelheid koolhydraten (27 procent), eiwitrijke (8 procent), vetarme (7 procent) en caloriearme (6 procent) diëten zijn minder populair.

Bron: Levensmiddelenkrant