Nutricia behaalt B Corp certificering

ZOETERMEER - Nutricia Nederland heeft het B Corp certificaat mogen ontvangen. Gecertificeerde B Corporaties zijn bedrijven met winstoogmerk die voldoen aan de hoogste geverifieerde normen van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht.

Nutricia voegt zich daarmee bij Danone Essential Dairy & Plant-based en Alpro Sociale Doelstelling. Danone heeft onlangs zijn doel versneld om al zijn bedrijven wereldwijd voor 2025 te laten certificeren. Nutricia zal de uitkomsten van de B Corp impactbeoordeling gebruiken om haar plannen vorm te geven voor verdere verbetering van haar sociale- en milieu impact. Het resultaat van de certificering was een score van 96,4. Nutricia wil over drie jaar een hercertificering met een hogere score bereiken.

Paul Oerlemans, general manager van Nutricia: "Als onderdeel van Danone is het ons doel om gezondheid door middel van voeding te brengen naar zo veel mogelijk mensen, met respect voor mens en planeet. Deze certificering laat zien dat we op de goede weg zijn, een belangrijke mijlpaal waar onze medewerkers erg trots op zijn. Ze willen deel uitmaken van wat B Corp omschrijft als ‘using business as a force for good’."

Bron: Levensmiddelenkrant