Ondernemers

AH-ondernemer Geveling opent 15e winkel

HUISSEN - Aan de Langestraat in het centrum van Huissen zijn onlangs de deuren geopend van de nieuwste Albert Heijn van supermarktondernemer Hans Geveling. Aan de opening gingen jaren van voorbereiding vooraf. Het gaat om een hypermodern ogende supermarkt met een winkeloppervlak van 2800 vierkante meter en een parkeerdek op het dak voor tachtig auto’s.

Bart Manders |

Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard, supermarktondernemer Hans Geveling en supermarktmanager Torsten van Mierlo verrichten de officiële opening van de nieuwe Albert Heijn in Huissen. Zij knipten hiervoor samen een lint door.

Lange voorbereiding
Aan de opening van het inmiddels vijftiende Albert Heijn-filiaal van ondernemer Hans Geveling gingen jaren van voorbereiding vooraf. Aanvankelijk had Albert Heijn ook andere locaties in Huissen op het oog, maar uiteindelijk koos Geveling bewust voor een filiaal in hartje centrum. Om daar de bouw mogelijk te kunnen maken, moesten eerst de oude winkelpanden van onder meer Hema en Zeeman worden gesloopt. Deze sloop nam flink wat tijd in beslag, omdat in de voormalige Hema grote hoeveelheden asbest moesten worden verwijderd. Bovendien was de bouwlocatie in het Huissense centrum enige tijd het werkterrein van lokale archeologen, die er bijzondere historische vondsten deden uit de zeventiende en de achttiende eeuw. Verder leverde de bezwaarprocedure van een tiental inwoners van Huissen een fikse vertraging op in het bouwproces. Albert Heijn had in de tussentijd gedurende enkele jaren een tijdelijke vestiging aan de Huissense Stadsdam.

Economische impuls
Vlak na de feestelijke openingshandeling toont Hans Geveling zich erg enthousiast tegenover Levensmiddelenkrant over zijn nieuwste Albert Heijn-supermarkt. “Ik hoop niet alleen dat Huissense consumenten de winkel fantastisch gaan vinden, maar dat ik hiermee ook een economische impuls kan geven aan de andere winkels in hartje Huissen”, benadrukt hij. “In een plaats als Huissen wilde ik bewust een ‘grootstedelijke’ Albert Heijn realiseren, die de concurrentie aankan met de nabijgelegen Albert Heijn XL-vestiging in het Arnhemse winkelcentrum Kronenburg. Op het dak bevindt zich een ruim parkeerdek met diverse oplaadpunten voor elektrische auto’s.” De supermarkt heeft volgens Geveling een duurzaam karakter. “De winkel is aardgasvrij, heeft een warmteterugwinningssysteem en led-verlichting in de winkel en beschikt over zonnecellen aan de buitenzijde.”

Vleesvervangers
Vooral met het versassortiment van de nieuwe supermarkt wordt nadrukkelijk ingespeeld op de specifieke wensen van Huissense consumenten, zo benadrukt Geveling. “Huissen is een gemeente met relatief veel jongeren en jonge gezinnen”, zegt de supermarktondernemer. “Daarom bieden we in de winkel veel verse producten zoals vlees, schepvis en sushi, biologische specialiteiten en vegetarische producten. In talloze andere supermarkten is slechts een meter schapruimte ingericht voor vleesvervangers, maar in deze Albert Heijn is hiervoor een compleet schap vrijgemaakt.” Ook biedt de nieuwste winkel van Geveling een breed en divers wijnassortiment. Een ander paradepaardje is de ruime groenteafdeling met enkele nieuwe elementen. “Verder is in de winkel een vitrine ingericht met de archeologische vondsten die zijn gedaan tijdens de bouwfase. Dit geeft de Albert Heijn een lokaal karakter”, aldus Geveling.

Bron: Levensmiddelenkrant

opening-a900x525.jpg