Picnic vergelijkt prijzen met die van Plus

AMSTERDAM – Picnic gaat de prijzen van Plus meenemen in haar laagste prijsgarantie. Eerder analyseerde de onlinesupermarkt alleen de prijzen van Jumbo en Albert Heijn.

Picnic bekijkt elke nacht de online prijzen van de drie supermarkten met die van hun eigen prijzen. Is een product bij een van de concurrenten goedkoper, dan wordt de prijs van het product aangepast. “We hebben inmiddels alle prijzen van Plus in kaart gebracht, want we kregen vaak de vraag of we ook naar de prijzen van deze supermarkt wilden kijken”, vertelt Michiel Muller, oprichter van Picnic. “We vergelijken de prijzen van de nationale supermarkten met een landelijke dekking en Plus kon daarbij niet ontbreken. We starten direct.”

Naast de prijzen van Plus heeft Picnic het proces aangepast, waardoor het mogelijk wordt om de prijzen sneller aan te passen. “Voorheen hadden we 24 uur nodig. Elke nacht vergelijken we de prijzen door middel van een algoritme. Vervolgens deden we overdag een check, maar dat gaan we nu loslaten”, legt Muller uit. De prijzen van Plus verschillen volgens de oprichter minimaal met de eigen prijzen, maar dat ligt ook aan het product.

Bron: Levensmiddelenkrant