Record weekomzet supermarkten

DIEMEN – Het jaar 2020 is een bijzonder jaar, ook wat betreft de omzetcijfers van supermarkten. In week 51 is met 1,02 miljard euro de hoogste supermarktomzet ooit genoteerd. Met deze top-omzet is het record van week 51 in 2017 gebroken.

De maatregelen deden de afgelopen maanden de supermarkt omzet al met ongeveer 6.2 procent extra stijgen. Nu sinds 15 december ook non-essentiële winkels gesloten zijn, is de omzet van supermarkten nog meer gestegen.

De omzet in week 51 2020 is 13.3 procent hoger dan de omzet in dezelfde week vorig jaar. Behalve de extra omzet uit etenswaren, is er ook meer vraag naar tabaksartikelen, cadeaukaarten en loten. Door verschillende winkelsluitingen moeten consumenten nu ook voor deze producten uitwijken naar de supermarkt.

Met nog enkele dagen te gaan voor Kerst bestaat de mogelijkheid dat ook week 52 een topweek gaat worden. Alhoewel restaurantbezoek deels wordt vervangen door afhaal meer-gangenmenu’s, zullen ook veel Nederlanders met Kerst zelf in de keuken aan de slag gaan. Door de huidige beperkende maatregelen is het niet denkbeeldig dat men zich daarbij op extra luxe trakteert en de supermarktomzet tot nieuwe hoogte stuwt.

Bron: Levensmiddelenkrant