Supers openen deuren tijdens Kerstdagen

DEN HAAG - Consumenten in grote steden kunnen op eerste Kerstdag veelal gewoon boodschappen doen. Supers betalen hun personeel hiervoor soms wel driedubbel (!) loon uit.

Een cruciaal ingrediënt vergeten te kopen voor het Kerstdiner of toch te weinig voorraad ingeslagen voor hongerige en dorstige gasten? Geen probleem voor consumenten in de grotere steden. In Rotterdam en Groningen zijn de grote Jumbo supermarkten namelijk 'gewoon' open. Ook op NS-stations draaien de kleine Albert Heijns (to go) de gehele Kerst door. Hierdoor kan in bijna elke grote stad een beroep worden gedaan op de goed gevulde schappen van de stationssupers.

Jumbo had hiermee vorig jaar in Rotterdam op eerste Kerstdag de primeur. Storm liep het er niet, maar er was wel voldoende aanloop, aldus een woordvoerster. "We zien dit als service voor de klant. Er is animo in de steden waar de mensen gewend zijn dat de winkel elke zondag open is." Ook het personeel had geen bezwaar om op eerste Kerstdag te werken. "Op feestdagen betalen we drie keer het doordeweekse loon. Bovendien hebben we ook veel niet-christelijke medewerkers."

Op tweede kerstdag zijn rond 150 gewone AH's open, op de zondag na kerst meer dan 200.

Bron: BN DeStem