Lift mee op Aziatische foodtrend 2019

Foodybox Lente: Aziatisch blijft hot en happening

De Aziatische keuken is verre van nieuw, maar de populariteit hiervan groeit onverminderd door. Een reden voor Kroon op het Werk om met de Foodybox Lente in te spelen op deze trend.

In 2002 raakte de Chinese keuken in zwang met foe yong hai en zoetzure saus en acht jaar later zetten de Aziatische all you can eat restaurants voet aan de grond in Nederland. Vandaag de dag zijn met name de Thaise, Chinese en Vietnamese keuken populair en is de Koreaanse in opkomst. De Aziatische keuken sluit nauw aan bij de wensen van de consument: volop variatie, verse ingrediënten, gemakkelijk, gezond én snel. Vooral een gerecht in no time op tafel krijgen is voor consumenten belangrijk. Aziatisch fingerfood, pad thai en kip teriyaki zijn in een mum van tijd klaargemaakt.

Samenwerking met Maleisische chefkok
De Foodybox Lente staat in het teken van de Aziatische keuken. “Niet alleen formules passen zich aan en zetten gerechten op de kaart met een Aziatisch tintje, maar de consument gaat ook mee in deze beweging. Supermarkten hebben een steeds uitgebreider assortiment en producenten ontwikkelen ingrediënten voor een Chinese, Thaise of Koreaanse maaltijd. Dat maakt het gemakkelijker om Aziatisch te koken”, vertelt Robert Kroon, managing director van Kroon op het Werk. “We zijn een samenwerking aangegaan met de Maleisische chefkok Norman Musa die alles weet over gerechten uit het oosten. Musa is bekend van het televisieprogramma Masterchef en heeft een restaurant in The Mall of the Netherlands in Leidschendam.” De chefkok brengt in juni onder de titel ‘Magisch Maleisisch’ een eigen kookboek uit in Nederland.
Kroon op het Werk is nog op zoek naar partijen die willen deelnemen aan de Foodybox Lente. De box gaat begin april 2019 naar de journalisten en social influencers.

Contact
Robert Kroon, managing director Kroon op het Werk
Tel: (020) 482 08 24
www.kroonophetwerk.nl