E-commerce

250 Hema winkels krijgen DHL pakketpunt

AMSTERDAM - Hema en DHL openen samen in ruim 250 filialen een DHL pakketpunt om de toenemende druk op de pakketdienst te verlichten.

Cas Smit |

Vrijdag krijgen de eerste 250 Hema winkels een pakketpunt. De extra pakketpunten moeten volgens DHL de aankomende maanden bijdragen aan een soepel verloop van het thuisbezorgen. De verwachting is dat de komende weken meer vestigingen van Hema worden aangesloten bij dit initiatief. Het bedrijf heeft in totaal 550 winkels in Nederland. De pakketpunten zijn uitsluitend voor pakketten van DHL. Deze kunnen hier opgehaald of ingeleverd worden. De vestigingen van Hema zijn gedurende de lockdown niet toegankelijk om andere artikelen te kopen. Het plan is om de service in de winkels voort te zetten wanneer de winkels weer geopend zijn.

“Hema en veel andere retailers draaien overuren als het gaat om online bestellingen en dat leidt onherroepelijk tot extra druk op thuisbezorgingen. Voor retailers is deze online omzet momenteel van levensbelang en daarom werken we graag mee aan het vergroten van de capaciteit van de bezorgdiensten. Op deze manier kunnen consumenten hun producten blijven bestellen en helpen we voorkomen dat het bezorgsysteem overbelast raakt”, aldus een woordvoerder van Hema.

Bron: Levensmiddelenkrant

 

loosdrecht-48-hema.jpg