Formule opent 300ste supermarkt in eerste helft 2019

Coop groeit met dubbele cijfers

VELP - Coop heeft in 2018 een consumentenomzet van 1,4 miljard behaald. Dit is een stijging van 18% ten opzichte van het vorig jaar. Deze groei van 0,2 miljard euro is te danken aan de gezamenlijke consumentenomzet van de 290 Coop-winkels en de sinds begin juli 2018 overgenomen Emté-winkels.

Per 2 juli 2018 heeft Coop 51 Emté-winkels ingelijfd. Daarvan zijn er eind 2018 19 winkels omgebouwd. Daarnaast voegde formule nog eens 13 supermarkten aan haar winkelbestand toe en stootte er een handvol af. Daarmee komt het totaal aantal Coop-winkels op 290, een groei met 27 winkels die vooral eind 2018 zijn geopend. De autonome groei van Coop lag ook boven de marktgroei. Dit is volgens de formule mede te danken aan de aanhoudende investeringen in het bestaande winkelbestand en de zichtbaarheid van de aansprekende coöperatieve merkwaarden van Coop.

Onderscheidende propositie
Mede dankzij forse marketinginspanningen groeit de klantenkring en is de waardering groot voor deze onderscheidende propositie, zo benadrukt Herco Boer, financieel directeur van Coop. “Het afgelopen jaar is Coop enorm hard gegroeid; zowel autonoom, door de overname van Emté-winkels alsook met het stadsconcept Coop Vandaag en online. De integratie van de Emté-supermarkten binnen de organisatie verloopt conform plan. In de eerste helft van 2019 wordt de ombouw van Emté-winkels naar Coop afgerond. Dat betekent dat Coop in de eerste helft van 2019 haar 300e supermarkt zal openen.”

Coop Vandaag
Coop breidde in 2018 haar stadsconcept Coop Vandaag uit met vijf nieuwe winkels. Daarnaast investeerde de keten het afgelopen jaar flink in e-commerce. Op dit gebied werd een groei van 240% gerealiseerd. Deze groei is ondersteund door de introductie van de bestelapp met features, zoals een productscanner en een receptendatabase.
Coop maakt haar volledige jaarcijfers bekend na de ledenraadvergadering op 4 april 2019.

Bron: Levensmiddelenkrant