De nominaties van de beste introducties 2020 zijn bekend!

NIEUWVEEN - De fabrikanten hebben in 2020 niet stil gezeten. In de periode van december 2019 tot en met december 2020 werden er weer volop producten geïntroduceerd. Levensmiddelenkrant organiseert ieder jaar de verkiezing Beste Introducties. Dit initiatief betreft de ultieme waardering voor producten en concepten die het afgelopen jaar binnen het retailkanaal op de markt zijn gebracht.

Hoewel het een bewogen jaar was, zijn er maar liefst 112 producten ingezonden om mee te dingen naar deze felbegeerde vakprijs. Om een vergelijking te maken; met de editie van 2019 werden er 59 producten geïntroduceerd. Dat is bijna een verdubbeling!

Alle genomineerde producten worden hier gepresenteerd door de fabrikanten. Wat maakt hun product een echte Beste Introductie? Waarin onderscheiden ze zich van anderen? Het is nu aan de jury om met een kritische blik naar de genomineerden te kijken.

Jury
De jury bestaat uit zelfstandig ondernemers en supermarktorganisaties. Zij beoordelen door middel van een enquête de aangemelde producten op de criteria:
• omloopsnelheid
• mate van ondersteuning
• innovativiteit

Winnaars
Uiteindelijk mogen alle producten met een gemiddelde eindscore van 7 of hoger zich Beste Introductie noemen. Levensmiddelenkrant maakt in de editie van week 9 de winnaars bekend. De fabrikanten zullen dan hun verhaal doen en reageren op de vraag hoe je een succesvolle introductie doet.

2021
Ook in 2021 volgen wij de introducties graag op de voet. Heeft u een introductie? Stuur deze in en wie weet wint uw innovatie volgend jaar de verkiezing Beste Introductie 2020! Neem voor meer informatie contact op met Ludwig Runkat door een e-mail te sturen naar Ludwig@ ondernemerspers.nl.

Bron: Levensmiddelenkrant