De Spar Holding kiest voor SmartVitaal

ROTTERDAM – SmartVitaal is de komende drie jaar de nieuwe preventiepartner van Spar Holding. Het bedrijf moet het preventieprogramma, inclusief een online Preventief Medisch Onderzoek (PMO), vorm gaan geven.

Onlangs is er een begin gemaakt met de nulmeting van de gezondheid van alle Spar-medewerkers, op het hoofdkantoor en distributiecentrum. Hiermee kregen zij een globaal inzicht in hun leefstijl en gezondheid. Met de geanonimiseerde scanresultaten krijgt Spar de aandachtspunten binnen de eigen organisatie inzichtelijk, om zo het ziekteverzuim te kunnen verminderen. De medewerkers kunnen een rapport krijgen dat inzicht geeft hoe zij hun leefstijl en gezondheid kunnen verbeteren.

Suzanne van Pelt, ceo van SmartVitaal, is blij met het vertrouwen van Spar. “Spar voor SmartVitaal kiest hiermee om de duurzame inzetbaarheid van het menselijk kapitaal te vergroten. We hebben hun mensen leren kennen als enthousiaste, pragmatische aanpakkers, dus we zijn ervan overtuigd dat het preventieprogramma zijn vruchten zal gaan afwerpen.”

Volgens John van der Ent, algemeen directeur van Spar, komt de samenwerking op het juiste moment. “De coronacrisis heeft maar weer eens extra duidelijk gemaakt hoe belangrijk fysieke en mentale gezondheid van de medewerkers is, in een bedrijf dat al jaren een enorme groei laat zien. Met het SmartVitaal Platform bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om hun gezondheid te testen en naar eigen individuele keuze te werken aan verbetering van hun eigen fysieke en mentale gezondheid."

Bron: Levensmiddelenkrant