Ed van Weerd nieuwe ceo Kruidvat en Trekpleister

RENSWOUDE – A.S. Watson benoemt Ed van de Weerd tot nieuwe ceo van het bedrijf. Deze benoeming volgt op de beslissing van Gerard van Breen om de organisatie na veertien jaar te verlaten.

Van de Weerd trad vorig jaar aan bij A.S. Watson als managing director van Kruidvat Nederland. In zijn nieuwe functie als ceo van Kruidvat en Trekpleister zal hij rechtstreeks rapporteren aan Dominic Lai, group managing director van de A.S. Watson Group. Van de Weerd treedt in de voetsporen van Van Breen, die een lange staat van dienst opbouwde bij A.S. Watson Benelux. Van Breen begon zijn loopbaan in 2005 als regionaal directeur van Kruidvat Benelux. Een jaar later werd hij aangesteld als ceo van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. In 2016 kreeg Van Breen ook de verantwoordelijkheid voor Ici Paris XL en werd hij benoemd tot ceo van A.S. Watson Benelux.

Populariteit
“Onder leiding van Van Breen hebben al onze formules aan populariteit en marktaandeel gewonnen. Onze klanten stonden bij hem altijd voorop en onder zijn leiding zijn succesvolle loyaliteitsprogramma's en e-Commerce activiteiten gelanceerd. Van Breen was ook een gedreven lid van het Global Corporate Social Responsibility Committee van de groep. Een van de belangrijkste mijlpalen hierin was zijn besluit om te stoppen met de verkoop van tabaksproducten in Nederland en België. Hij slaagde erin bijzondere prestaties te combineren met uitstekende bedrijfsresultaten”, aldus Lai. Van de Weerd heeft zijn sporen verdiend in tal van commerciële en leidinggevende functies. Hij begon zijn loopbaan in 1993 bij Procter & Gamble, waar hij als laatste werkzaam was als commercieel adjunct-directeur. Vervolgens heeft hij in dienst van Vodafone diverse commerciële functies gehad in Australië en in het Verenigd Koninkrijk. In 2006 ging Van de Weerd aan de slag bij Ahold, waar hij onder meer in Tsjechië werkzaam was als senior vice president Marketing, Format, Buying & Merchandising. In 2011 vervolgde hij zijn carrière als commercieel directeur bij Jumbo Supermarkten. 

Bron: Levensmiddelenkrant