Fairtrade Original behaalt B Corp certificering

CULEMBORG - Fairtrade Original heeft officieel het B Corp certificaat ontvangen. Voor dit keurmerk wordt niet alleen het product onder de loep genomen, maar wordt de gehele bedrijfsvoering onderzocht.

B Corp heeft wereldwijd ruim 2.500 aangesloten bedrijven, waaronder Tony’s Chocolonely, Patagonia en Dopper. Het keurmerk wordt sinds 2006 uitgegeven door de Amerikaanse non-profit organisatie B Lab. Voor het bemachtigen van het certificaat worden vijf kernpunten beoordeeld: duurzaamheid, arbeidsrechten, transparantie, klanten en (lokale) gemeenschap. Steven van Wijk, managing director bij Fairtrade Original: “Het intensieve assessment geeft ons een helder beeld in de positieve bijdrage die wij als organisatie al leveren, en het biedt inzicht waar we nog kunnen verbeteren. Hierdoor stimuleert het ons om de volgende stap te zetten.”

Fairtrade Original
Sinds de oprichting in 1959 werkt Fairtrade Original samen met lokale boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De fabrikant heeft als doel om eerlijk eten en drinken bereikbaar te maken voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens. De winst wordt geïnvesteerd in projecten waarbij de positie van de handelspartners verder wordt versterkt. “Het is heel mooi om onderdeel te zijn van deze internationale beweging waarbij we laten zien dat werken vanuit profit en purpose hand in hand kan gaan. We hopen dat het B Corp netwerk blijft groeien, zodat we samen onze impact kunnen vergroten”, aldus van Wijk.

Bron: Levensmiddelenkrant