Flitsbezorger breidt fietsvloot uit

Gorillas brengt boodschappen straks met snelle elektrische bakfietsen

LEUSDEN - Om te kunnen blijven voldoen aan de belofte binnen tien minuten de boodschappen te bezorgen, is flitsbezorger Gorillas in zee gegaan met Dockr, dat elektrische voertuigen verhuurt.

De snelle boodschappenleverancier maakt doorgaans al gebruik van elektrische fietsen, zo laat het weten, maar daarop kunnen bezorgers maximaal twee bestellingen vervoeren. Om aan de groeiende vraag te voldoen is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Dockr, dat een vloot van snelle elektrische bakfietsen gaat leveren. De Duitse start-up geeft voorts aan dat de uitrol dit jaar nog van start gaat, in Nederland, België en Duitsland.

Flexibele contracten
Dockr biedt flexibele contracten voor de elektrische cargofietsen voor een vast bedrag per maand, meldt het bedrijf in een gezamenlijk persbericht. Verzekering, periodiek onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer zijn onderdeel van de afspraak. ”Gorillas heeft in Dockr een betrouwbare en duurzame partner gevonden”, zegt de ondemandbezorger daarover. De bakfietsen zullen herkenbaar zijn aan het logo van Gorillas.

Bron: Levensmiddelenkrant

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.