Harvest House zet stap in verduurzaming verpakkingen

MAASDIJK – Harvest House heeft een grote stap gezet in het gebruik van duurzamer plastic. De vruchtgroentenspecialist heeft dit voorjaar alle schalen gemaakt uit OPS te vervangen door schalen gemaakt uit rPET. rPet is een ‘plastic’ vervaardigd uit gerecycled PET en is vervolgens ook weer honderd procent recyclebaar.

OPS is één van de lichtste plastics en heeft daardoor jarenlang gezorgd voor een reductie in aantallen kilo’s verpakkingsafval. Binnen Europa kunnen echter niet alle recyclesystemen OPS goed verwerken. Harvest House wil op lange termijn alleen nog gebruik maken van recyclebaar plastic zodat het bijdraagt aan een circulaire plastic economie.

Verpakkingsbeleid
Verpakkingsmaterialen staan volop in de spotlights. Ook groenten en fruit kunnen niet zonder.
Aan de ene kant is verpakken wenselijk vanwege de houdbaarheid van producten om zo derving te voorkomen. Aan de andere kant wordt de roep vanuit consumenten en retailers om hierin te verduurzamen groter. Het verpakkingsbeleid van Harvest House is erop gericht enerzijds het gebruik van verpakkingsmaterialen te verminderen en anderzijds ervoor te zorgen dat de gebruikte materialen maximaal gerecycled kunnen worden.

Bron: Levensmiddelenkrant