Hema verkoopt bakkerijen

AMSTERDAM – Alle taarten, gebak, vlaaien en tompouces van Hema zullen worden gebakken in dezelfde bakkerijen, door dezelfde medewerkers en volgens hetzelfde recept, met het verschil dat Bacu de bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond overneemt. De bakkerij uit Uden levert al brood en banket aan Jumbo.

De verkoop maakt deel uit van de strategische focus die Hema de komende jaren aanbrengt, aldus de formule. Ook wordt hiermee de samenwerking met Jumbo op het gebied van food versterkt. Met de verkoop realiseren de partners de grootste (banket)bakkerij van Nederland. De bakkerijen dienden als onderpand toen tijdens de overname van Hema begin dit jaar Parcom en Mississippi Ventures een krediet van 50 miljoen euro verstrekten. Die lening is met deze transactie afgelost, laat Hema weten.

Twee businessunits
“We kijken ernaar uit om samen met Bacu het banketbakkersvakmanschap te versterken. Daarmee zullen we de Hema-klant vandaag en morgen blijven verrassen en verwennen met het lekkerste gebak van Nederland”, aldus ceo van Hema Saskia Egas Reparaz. Thijs en Jan Aldenhuijsen, directeuren van Bacu, zijn trots de Hema-bakkerijen te mogen verwelkomen bij Bacu. “Een stap die ons, onze mensen en onze klanten zeker veel moois gaat brengen.” Het familiebedrijf bestaat ruim 100 jaar en voorziet met ongeveer 550 medewerkers dagelijks 700 winkels van brood en banket. Het zal straks twee businessunits hebben – BU Hema en BU Jumbo – die zelfstandig verantwoordelijk zijn voor commercie, operations en productontwikkeling.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops