Hema vertegenwoordigt nu alle koffiecontinenten

AMSTERDAM – Hema introduceert naast koffiebonen uit Colombia, nu ook single origin koffiebonen uit Rwanda en Vietnam. Deze gehele reeks heeft een nieuwe duurzame verpakking gekregen, met onder andere een QR-code waarmee consumenten kunnen zien welke route de koffie heeft afgelegd.

De warenhuisketen wil op deze manier de kopers een zo transparant mogelijk kijkje geven in de koffieketen. De routekaart die van oorsprong tot aan de verpakking loopt, heeft Hema ontwikkeld in samenwerking met Farmer Connect. Laatstgenoemde organisatie beschikt over een technologisch platform waardoor de Hema koffiebonen gemakkelijk te traceren zijn. Ook kunnen gebruikers van het product aan de hand van een kleuraanduiding op de verpakking de ‘kick’, oftewel de sterkte van het kopje koffie inzien. Deze loopt op van mild en karamelachtig in lichtroze, tot donker en intens in het bruin.

Duurzaamheid
Bij de nieuwe Hema single origin bonen staat ook duurzaamheid centraal. Zo is de verpakking aluminiumvrij gemaakt, en daardoor gemakkelijk te recyclen. De bonen zijn RFA gecertificeerd en CO2-neutraal geproduceerd. De winkelformule meldt bovendien dat alle aangesloten boeren die koffie voor hen produceren, over het Rainforest Alliance-keurmerk beschikken. Dit keurmerk staat volgens Hema voor goede arbeidsomstandigheden, een beter milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit.

Verkrijgbaar
De bonen zijn momenteel al in de winkel en online verkrijgbaar. De koffie zal na het openen van de zak gemiddeld drie tot vier weken nog goed op smaak zijn, maar deze wordt daarna minder (sterk), meldt de Amsterdamse firma.

Bron: Levensmiddelenkrant