Jan Linders plaatst plexiglas bij kassa’s

(CORONANIEUWS) NIEUW-BERGEN – Jan Linders plaatst plexiglas bij alle kassa’s en servicebalies. Alle 61 Jan Linders-winkels worden daar vandaag van voorzien. Klanten en kassamedewerkers kunnen zo nog beter te kunnen worden beschermd tegen het coronavirus. 

Eerder zijn al diverse (hygiëne)maatregelen getroffen om iedereen veilig en sociaal boodschappen te kunnen laten doen, laat de supermarktketen weten. Naast de door het RIVM voorgeschreven persoonlijke hygiënemaatregelen worden alle Jan Linders supermarkten regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd, zeker de voorwerpen die vaak worden aangeraakt zoals pinapparaten, handscanners, winkelwagentjes en handvaten van koelingen worden extra vaak gereinigd.

Kuch-scherm
Vanaf nu wordt daar ook het zogenoemde kuch-scherm aan toegevoegd om het boodschappen doen nog veiliger te maken voor zowel de kassamedewerkers als klanten. Daarnaast worden bij alle kassa’s op de vloer lijnen getrokken om de afstand van anderhalve meter tot elkaar nog beter te kunnen realiseren. De lijnen zijn trapsgewijs op de vloer gezet, zodat er ook tussen rijen voldoende ruimte ontstaat. Ook gaan kassa’s zoveel mogelijk gespreid open en wordt handcontact vermeden.

Bron: Levensmiddelenkrant