Jumbo breidt glutenvrij assortiment uit met eigen lijn

VEGHEL – De nieuwe lijn van glutenvrije producten, ‘Lekker Vrij van Gluten’, is met ingang van deze week te koop in alle filialen van de supermarktketen. De lijn is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

De producten variëren van havermout en crackers tot pannenkoekenmix en stroopwafels. Volgens de supermarkt wil Jumbo lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen.

Stijgende vraag
Volgens de keten steeg de vraag naar glutenvrije producten en speelde het bedrijf daarop in met de nieuwe lijn glutenvrije producten. ‘Vanaf dit najaar wordt het glutenvrije assortiment onder het Jumbo huismerk nog verder uitgebreid met onder meer meerzadenbrood, zadencrackers, gevulde koeken, cakejes en mini baguette’, aldus de Brabantse supermarkt.

Keurmerk
Omdat het van essentieel belang is dat de producten echt geen gluten bevatten, zijn de Lekker Vrij van Gluten producten gecertificeerd door de NCV en te herkennen aan het internationaal erkende Crossed Grain keurmerk. Andrea Wesselius, licentiemanager van de NCV: “Door te kiezen voor dit keurmerk kunnen klanten van Jumbo in één oogopslag zien dat ze met zekerheid een glutenvrij product te pakken hebben.

Bron: Levensmiddelenkrant