Jumbo introduceert weiderundvlees

VEGHEL – Jumbo zegt als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van weiderunderen te introduceren. Koeien met volledige weidegang grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag vrijuit op Nederlandse weides.

Omdat deze runderen ook geschikt zijn voor vleesproductie, hebben zij een dubbel doel, waarbij de Nederlandse boeren een meerprijs ontvangen voor het vlees. De formule verwerkt dit weidevlees onder meer in rundergehakt, rundertartaar, burgers en stoofvlees. Deze producten liggen vanaf deze week in de schappen van de gele reus. Begin volgend jaar breidt de formule dit assortiment uit met luxere rundvleesproducten als ribeye, entrecôte, côte de boeuf en bavette.

Meerwaarde
Het weiderundvlees bij Jumbo is afkomstig van veehouders die zich daar speciaal op hebben toegelegd. Hans van Middelaar uit Sterkseleen is een van hen: “Op ons bedrijf passen wij volop weidegang toe, naast welzijn voor het dier sluit het aan bij de wensen van de hedendaagse consument. Weidevlees is een logisch vervolg hierop en creëert meerwaarde voor zowel de veehouder als de consument”.

Bron: Levensmiddelenkrant