Jumbo’s vega-assortiment groeit

VEGHEL – Jumbo gaat haar vegetarische en veganistische aanbod uitbreiden. Het assortiment van Jumbo Veggie Chef wordt aangevuld met onder meer vers vega gehakt, hamburgers, vleeswaren en diepvriessnacks.

De komende weken voegt Jumbo 15 nieuwe producten toe aan Veggie Chef. Daarmee telt het in 2017 geïntroduceerde huismerk straks zo’n 60 vega(n) producten. Volgens Colette Cloosterman – van Eerd, cco van Jumbo, is het makkelijker en lekkerder dan ooit om minder vaak vlees te eten. “Geen vlees eten hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, met onze Veggie Chef producten bewijzen we dat er eindeloos veel makkelijke en lekkere alternatieven zijn. Wij willen onze klanten graag inspireren vaker vegetarisch of vegan te eten en hen helpen met de overgang naar een evenwichtiger en duurzamer eetpatroon. Ons initiatief Veggie Maandag dat wij eerder geïntroduceerd hebben past hier goed bij. Het is een inspiratiebron met lekkere recepten om elke maandag vega(n) te eten.” Jumbo verwelkomt ook een aantal nieuwe merkproducten. Zo introduceert de supermarktketen de wereldwijd bejubelde Beyond Burger van Beyond Meat, een vegan burger die qua smaak en structuur niet van echt vlees te onderscheiden is. Ook nieuw is de SoFish Fillets – Salmon Style van Sofine, de eerste 100% plantaardige zalmfilet op basis van biologische sojabonen en exclusief bij Jumbo te koop.

Vers
Jumbo is begin dit jaar gestart met een pilot voor verse vega maaltijden. Van couscous met notenballetjes, bami saté, tot een groenten curry met rijst. De recepturen worden ontwikkeld door chefkok Paul Fagel en Jumbo chefkok Ton Verhaar en bereid door Ted’s Kitchen. De verse vega maaltijden liggen nu in de schappen van 7 Jumbo winkels in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. De komende maanden rolt Jumbo de pilot uit naar andere winkels.

Bron: Levensmiddelenkrant