Nederlands eerste witbier terug op de markt

ARCEN - Ter gelegenheid van de week van het Nederlandse bier brengen bierbrouwers Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company het eerste witbier van eigen bodem terug op de markt. Witte Raaf was van 1987 tot halverwege de jaren negentig een populair witbier. Witte Raaf maakt alleen deze zomer een exclusieve terugkeer. Het witbier is verkrijgbaar bij de Hertog Jan brouwerij in Arcen, de cafés van het Hertog Jan Genootschap, bij slijterij Mitra en op de festivals Kannen & Kruiken en Lepeltje Lepeltje.

Brouwerij De Raaf brouwde in 1987 als eerste in Nederland witbier. Witte Raaf was een van de meest verkochte bieren van deze kleinschalige brouwerij. Vanaf 1992 werd Witte Raaf bij de Arcense Stoombierbrouwerij gebrouwen. Nu blazen brouwers Gerard van den Broek van Hertog Jan en Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company dit geliefde witbier weer nieuw leven in. Het originele ontwerp van het etiket werd uit respect voor het verleden zoveel mogelijk in tact gelaten, maar met een twist: de pelikaan moest zijn plek afstaan aan een witte raaf.

Fris
Witte Raaf witbier heeft een alcoholpercentage van iets meer dan vijf procent. De smaak is fris, licht zurig door het gekozen gist en sinaasappelschillen en kruidig door het gebruik van koriander. Het witbier is bleek troebel, deze troebeling is afkomstig van de levende gist en tarwe.

Bron: Levensmiddelenkrant