Nestlé en Deliveroo slaan handen ineen

GATWICK – Nestlé gaat in zee met Deliveroo’s Essentials platform. Britse consumenten kunnen nu diverse soorten chocolade, snoep en snacks, zoals KitKat en San Pellegrino, zonder tussenkomst van een retailer thuis laten bezorgen.

De samenwerking speelt in op de nieuwe behoeften die zijn ontstaan als gevolg van de coronacrisis. “Consumenten kunnen minder makkelijk alleen voor een snack de supermarkt bezoeken. Het was een logische stap voor ons om samen te werken met Deliveroo om producten rechtstreeks tot aan de deur te brengen”, zegt Alexandre Manoukian, verantwoordelijk voor e-commerce van Nestlé Professional in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit de elf Deliveroo Edition-locaties in Leeds, London, Manchester en Nottingham worden de producten al binnen dertig minuten na bestelling besteld.

Samenwerken
Deliveroo heeft het concept ‘Essentials’ een aantal maanden geleden gecreëerd voor consumenten, die zo allerlei basislevensmiddelen kunnen laten bezorgen. Het platform kan één op de vier Engelse huishoudens bereiken. Hiervoor werkt de bezorgdienst samen met verschillende formules als Marks & Spencer, Morrisons, en nu dus ook fabrikant Nestlé.

Bron: Levensmiddelenkrant