AB Inbev doet goede zaken

BRUSSEL - AB Inbev heeft vorig jaar naar eigen zeggen goede zaken gedaan op belangrijke biermarkten als Mexico, China, West-Europa, Colombia en Nigeria. De brouwer zag bovendien de opbrengsten van zijn wereldwijde merken Budweiser, Stella Artois en Corona flink toenemen.

In door economische problemen getroffen landen als Brazilië en Argentinië ging het wel minder met AB Inbev. Ook kampte de brouwer met ongunstige wisselkoersen en hogere grondstofprijzen. AB Inbev verkocht op autonome basis, dus zonder effect van overnames, iets meer bier dan in dezelfde periode vorig jaar. Per verkochte liter bier streek het concern meer geld op, waardoor de autonome omzet 4,8 procent steeg tot 54,6 miljard dollar. De bedrijfswinst (ebit) dikte met bijna een tiende aan tot 17,8 miljard dollar. Voor 2019 voorziet de onderneming ‘sterke’ groei van de omzet en het bedrijfsresultaat.

Onder de streep hield AB Inbev vorig jaar met 4,4 miljard dollar overigens wel fors minder over dan de 8 miljard dollar nettowinst van 2017. Dat kwam mede door verliezen die verband houden met de afdekking van op aandelen gebaseerde betalingsprogramma's.

Bron: ANP