Peter Bennemeer nieuwe voorzitter Superunie

BEESD – Peter Bennemeer is door de Algemene Ledenvergadering van Superunie gekozen tot voorzitter. Bennemeer volgt in deze functie Bart Jan Constandse op die na zes jaar als voorzitter niet meer herkiesbaar was.

Bennemeer heeft ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder. Hij was ceo van Leaf Int. en ziekenhuis Bernhoven en hij maakte deel uit van de Raad van Bestuur van H.J. Heinz Europa. Daarnaast heeft hij diverse senior executive functies vervuld bij grote A-merken zoals Danone, Reckitt Benckiser, Kellogg’s en Mars en bekleedt hij verschillende commissariaten en adviesfuncties.

Dick Roozen, algemeen directeur van Superunie: “Het past in de traditie van Superunie als coöperatieve vereniging een voorzitter te kiezen die trefzeker met de belangen van de individuele leden om kan gaan en tegelijkertijd het geheel sterker weet te maken. Bennemeer is een waardig opvolger van Bart Jan Constandse. Wij kijken er naar uit om samen met Peter het pad richting de toekomst te ontwerpen. We bedanken Bart Jan voor de uitstekende en constructieve samenwerking over de afgelopen zes jaar.”

Bron: Levensmiddelenkrant