Picnic met ‘krentenwegge’ naar Enschede

ENSCHEDE – Onlinesupermarkt Picnic breidt verder uit in Overijssel en bezorgt boodschappen vanaf oktober in Enschede. Daar hebben ruim 78 duizend huishoudens zich al bij het klantenbestand gevoegd, aldus Picnic. Enschede volgt in de provincie niet lang na Deventer, waar in mei voor het eerst is bezorgd.

De toevoeging van Enschede is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, die nu boodschappen levert in meer dan 70 plaatsen, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. Enschede is volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller een mooie aanvulling op de uitrol. “In deze levendige stad met veel hardwerkende mensen hebben veel huishoudens een bomvolle agenda. De komst van Picnic kan hen helpen hun tijd zo efficiënt mogelijk te besteden, doordat ze geen tijd meer kwijt zijn aan supermarktbezoeken. Wij zorgen dat goede kwaliteit boodschappen gratis bij hen thuisbezorgd worden op een moment dat het hen uitkomt.”

Zoektocht bakker
Omdat het assortiment van Picnic per streek verschilt, kunnen consumenten in Enschede terecht voor bijvoorbeeld traditionele krentenwegge, traditioneel Twents feestbrood. “We zijn op dit moment hard op zoek naar een ambachtelijke Twentse bakker”, aldus Muller. Hij roept bakkers dan ook op contact op te nemen met Picnic.

Registreren
Inwoners van Enschede kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

De websuper gaat bij de start in Enschede de weg op met tien elektrische bezorgwagentjes en dertig bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 gestegen zijn naar vijftien karretjes en 45 bezorgers. De boodschappen worden vanuit de hub aan de Twekkeler Es 30 in Enschede geleverd.

Bron: Levensmiddelenkrant