Plus groeit opnieuw harder dan markt | Levensmiddelenkrant

Omzet formule groeit naar 2,47 miljard euro

Plus groeit opnieuw harder dan markt

UTRECHT – Met een omzetstijging van 3,8% in 2018 is Plus voor het vijfde jaar op rij harder gegroeid dan de markt. De omzet van de formule is uitgekomen 2,47 miljard euro.

Duncan Hoy, algemeen directeur van Plus, noemt het een ‘prachtige prestatie’ dat Plus voor de vijfde keer op rij de markt heeft weten te verslaan. “Ook het aantal prijzen in 2018 laat zien dat de klant de formule waardeert. Zo zijn we uitgeroepen tot Klantvriendelijkste supermarkt, Meest Verantwoorde Supermarkt, Beste Wijnsupermarkt en Beste Vleeswarensupermarkt. Naast deze landelijke prijzen wisten ook veel ondernemers zich op die manier te onderscheiden. Het bewijst dat een krachtige formule, met een sterke lokale doorvertaling, het verschil maakt.”

E-commerce
E-commerce een van de drijvers achter de omzetgroei van PLUS. De omzet uit online bestellingen is in 2018 met 40% gestegen. Klanten kunnen bij nagenoeg alle winkels online bestellen. Er zijn ruim 200 ophaalpunten en meer dan 230 winkels bieden de PLUS Express service aan, waarbij boodschappen al na twee uur worden thuisbezorgd. Eind 2017 waren er vijf Briljant 2.0 winkels. Na een evaluatie zijn daar in 2018 tien winkels bijgekomen. De winkels presteren volgens Plus boven verwachting goed en zijn in omzet gestegen. In 2019 vindt de verdere ombouwoperatie plaats.

Bron: Levensmiddelenkrant