Princes biedt meer verantwoorde tonijn aan

ROTTERDAM - Princes heeft haar aandeel verantwoord ingekochte tonijn in 2018 verhoogd tot 94 procent, ten opzichte van 90 procent in 2017. Daarmee heeft het bedrijf een flinke stap gezet in haar doelstelling 100 procent verantwoord ingekochte tonijn aan te bieden.

Menno Bax, Marketing Director voor Princes Europe: "Wij zijn een van de grootste aanbieders van tonijnconserven in Nederland. Voor de toekomst van de visstand is het enorm belangrijk dat tonijn wereldwijd op een verantwoorde wijze wordt bevist. Daarom stimuleren wij al jaren een verantwoorde visvangst bij onze leveranciers en de tonijnindustrie in het algemeen, bijvoorbeeld als lid van de International Seafood Sustainability Foundation (ISSF).”

Gecertificeerd
Onder verantwoord verkregen tonijn verstaat Princes visserijen die zijn gecertificeerd volgens de standaarden van de Marine Stewardship Council (MSC), of betrokken zijn bij tijdgebonden Fishery Improvement Projects (FIP’s). Het doel van FIP’s is het behalen van MSC-certificering. Verantwoord verkregen tonijn kan ook komen van volledig traceerbare hengelvisserijen en vangsten die zonder lokvlotten (Fish Aggregating Device / FAD) zijn gedaan.

Sleutelrol
“FIP’s spelen voor Princes een sleutelrol in de verdere verduurzaming van de industrie. Visserijen worden zo gestimuleerd om hun MSC-certificering te behalen”, vertelt Bax. “We zijn zeer verheugd dat Echebestar, een van onze leveranciers, kort geleden MSC-gecertificeerd is na deelname aan een FIP. Ook zien we dat er mooie stappen worden gemaakt in het verbeteren van de duurzaamheid van de tonijnbestanden in de Indische Oceaan, waar veel van onze vis vandaan komt.”

Audits
Princes ondergaat jaarlijks audits met betrekking tot de verantwoorde inkoop van tonijn in alle landen waar het bedrijf actief is. Daarnaast laat Princes zich jaarlijks controleren op het naleven van de ISSF-standaarden. Op deze manier waarborgt het bedrijf haar inzet voor een verantwoorde inkoop van tonijn.

Bron: Levensmiddelenkrant