Reckitt Beckiser verslikt zich in babyvoeding

LONDEN - De Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser (RB) schrijft miljarden af op zijn divisie die babyvoeding maakt. Dat meldde de maker van onder meer Clearasil, Durex, Strepsils en Vanish bij de publicatie van de kwartaalcijfers over de laatste maanden van 2019.

In totaal schroefde de onderneming de waardering van de in 2017 overgenomen babybvoedingmaker Mead Johnson Nutrition met 5 miljard pond (5,9 miljard euro) terug. Het onderdeel kampte met name in China met de nodige tegenwind, onder meer door een lager dan verwacht geboortecijfer. Verder moest RB meer geld spenderen dan verwacht om de toeleveringsketen op peil te houden.

Coronavirus
De impact van het nieuwe coronavirus op de resultaten kan RB nog niet inschatten. Het bedrijf merkt dat er een versterkte vraag is naar schoonmaakmiddelen als Dettol en Lysol. Verder merkt het bedrijf een toename van de onlineverkopen, terwijl de fysieke verkopen wel worden geraakt. Ook is er sprake van verstoringen in het distributiekanaal en de leveringsketen.

RB sloot sloot vorig jaar af met een operationeel verlies van bijna 2 miljard pond. De omzet steeg ten opzichte van het voorgaande jaar met 2 procent tot 12,8 miljard pond, mede geholpen door gunstige wisselkoersen.

Bron: ANP