Sainsbury verlaagt prijzen in Asda-deal

LONDEN - De Britse supermarktketen Sainsbury belooft de prijzen met in totaal 1 miljard pond (1,2 miljard euro) te verlagen in een poging alsnog goedkeuring te krijgen voor de overname van branchegenoot Asda. De Competition and Markets Authority (CMA) liet onlangs weten dat het moeilijk ging worden voor de bedrijven om concurrentiebezwaren te overwinnen.

Sainsbury's en Walmart-dochter Asda kondigden de samensmelting in april aan. Volgens de Britse toezichthouder die zich buigt over de deal is het zelfs met aanzienlijke toezeggingen niet zeker dat de overname groen licht krijgt.

Sainsbury en Asda vinden niet dat de consument de dupe kan worden van de overname. Sainsbury stelt in het eerste jaar na de overname 300 miljoen pond aan prijsverlagingen in het vooruitzicht en in het tweede jaar nog eens 700 miljoen pond.

Het fusiebedrijf zou branchegenoot Tesco van de troon stoten als grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk gelet op marktaandeel. Walmart zal ongeveer 42 procent van het fusiebedrijf in handen krijgen. De Amerikanen ontvangen bijna 3 miljard pond voor de deal, waarmee Asda wordt gewaardeerd op 7,3 miljard pond.

Bron: ANP