Spanje derde land met Nutri-score | Levensmiddelenkrant

Spanje derde land met Nutri-score

MADRID - Het derde land dat voor het Nutri-scorevoedingslabel kiest is Spanje. Het land heeft onlangs maatregelen aangekondigd om obesitas tegen te gaan. Het aanpakken van voedingslabels is er een van.

Spanje volgt Frankrijk en België in de keuze voor het label dat met een stoplichtsysteem aangeeft hoe gezond het product is. In vijf kleuren, van donker groen naar donker rood, wordt informatie over de voedingswaarde van het product samengevat, waardoor de consument in één oogopslag kan zien of het een bewuste keuze is of niet.

Vergelijken
Het is voor fabrikanten vooralsnog niet verplicht om het nieuwe label ook daadwerkelijk te gebruiken. Het zal daarnaast nog minimaal een jaar duren voordat het ministerie het label verplicht stelt in Spanje. “Sommige labels slagen er niet in om de gezondste keuze te promoten of zijn zelfs verwarrend voor de consument. Met het nieuwe Nutriscorelabel kunnen consumenten eenvoudig gelijksoortige producten vergelijken en een onderbouwde keuze maken om gezonder te eten”, vertelt de Spaanse minister van Volksgezondheid, Consumptie en Welzijn, Maria Luisa Carcedo tegen Foodnavigator.com.

Bron: Levensmiddelenkrant