Fabrikanten

Swinkels koopt zich in bij Georgische brouwer

LIESHOUT – Royal Swinkels Family Brewers heeft een minderheidsbelang van 40 procent verworven in de Georgische brouwerij Argo. Door de investering in Argo, een van de vier leidende brouwerijen in Georgië, bouwt het familiebedrijf haar huidige marktaandeel van 15 procent in de Georgische markt verder uit.

Marleen Veldhuijzen |

In 2016 kreeg Royal Swinkels Family Brewers voet aan de grond in Georgië door een licentieovereenkomst met lokale brouwerij Zedazeni voor het Bavaria-merk. Vervolgens werd in 2017 ook een licentieovereenkomst afgesloten met Argo voor Hollandia, een van de merken van Royal Swinkels Family Brewers.

Groeistrategie
Met dit minderheidsbelang geeft Royal Swinkels Family Brewers verder invulling aan haar groeistrategie. Al vele jaren is export van verschillende biermerken uit het portfolio vanuit Nederland en België een belangrijke groeipijler onder de strategie van het bedrijf. Het minderheidsbelang in Argo geeft de mogelijkheid op termijn een meerderheidsbelang te verwerven. Georgië wordt hiermee op termijn een nieuwe thuismarkt voor Royal Swinkels Family Brewers.

Exportmogelijkheden
Peer Swinkels, ceo van Royal Swinkels Family Brewers noemt het verwerven van dit minderheidsbelang een goede stap. “Georgië is een markt met groeipotentieel voor onze merken. Mede door de opkomst van het toerisme zal de biermarkt zich verder positief blijven ontwikkelen. Daarnaast heeft het land een interessante ligging op de grens van Europa en Azië, waardoor het goede exportmogelijkheden biedt. We zijn erg blij met de samenwerkingen die we hebben met zowel Zedazeni als Argo. Twee sterke partners in een van onze belangrijkste regio’s die lokaal voor ons produceren.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

argobeerbottles.jpg