Fabrikanten

Tetra Pak in top 50 Sustainability en Climate Leaders

PULY – De lijst is opgemaakt uit 50 internationale toonaangevende organisaties op het gebied van duurzaamheid en klimaat. Het 50 Sustainability and Climate Leaders-project is een initiatief van het internationale bedrijfsleven. Hiermee willen ze aantonen dat ze concrete actie willen ondernemen in de strijd tegen klimaatverandering.

Ruby van Hooijdonk |

Tetra pak presenteerde onlangs een documentaire over haar duurzaamheidsambities en inspanningen. Hierin zijn interviews met leden van haar Global Leadership Team te zien, ook tonen ze hoe de rol van de voedingsmiddelensector in de aanpak van klimaatverandering nog relevanter wordt.

Praktijk
Tetra Pak stelt zich het doel om zich in te zetten om voedsel overal veilig en beschikbaar te maken op een manier die voedsel, mensen en de planeet beschermt. Het bedrijf bekijkt haar producten over de gehele cyclus om de impact op het klimaat te minimaliseren en de voedselzekerheid voor de toekomst te waarborgen. In de praktijk doet de multinational dit door het gebruik van herbruikbare materialen te maximaliseren en de CO2-impact te minimaliseren. Daarnaast werken ze aan een actieve agenda om duurzame waardeketens aan de te sturen om recycling te ontwikkelen.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

zuivel.jpg