Udea fuseert met Biofresh Belgium

VEGHEL- Udea gaat met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar fuseren met Biofresh Belgium. Voor deze fusie is geen toestemming nodig van de acm. Door het samengaan ontstaat volgens beide partijen een speler in de Benelux die in staat is de uitdagingen en kansen die de biologische markt biedt met succes tegemoet te treden.

Erik Does, algemeen directeur Udea: “Hoewel de overname van Natudis van september vorig jaar nog halverwege de integratie is, past deze samenwerking perfect in onze visie om met gelijkgestemde bedrijven schaalgrootte te realiseren. We hebben niet voor niets gesteld dat we nade overname van Natudis verdere consolidatie verwachten. De wederzijdse overtuiging dat hetbeter is Hagor, de Belgische tak van Natudis, in Biofresh Belgium te integreren in een tijd dat biologische levensmiddelen steeds breder verkrijgbaar zijn, heeft ervoor gezorgd dat de onderhandelingen snel, in goede sfeer en zonder veel adviseurs zijn afgerond.” Zijn compagnon Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur Udea, verwacht dat de fusie voor beide bedrijven ontwikkelingen zullen versnellen. “In zowel Nederland als België kunnen we als marktleiders direct voordeel halen in ict, logistiek en assortiment. De ervaring van de overname van Natudis kunnen we direct weer gebruiken om de positie van de specialist in biologische levensmiddelen te versterken. Voor leveranciers is het prettig op grotere schaal te kunnen produceren. Het is voor ons prettig een partner te hebben die de Belgische markt kent en vice versa geldt dat eveneens.”

De komende tijd zal er worden gekeken hoe efficiëntie- en schaalvoordelen kunnen worden gerealiseerd. Hagor zal worden geïntegreerd in Biofresh dat met name de Belgische markt zal blijven bedienen waar Udea dat in Nederland blijft doen.

Bron: Levensmiddelenkrant