Unilever mogelijk volledig Brits na 22 november

ROTTERDAM/LONDEN - Na tientallen jaren half Nederlands, half Brits te zijn geweest verwacht Unilever in het weekend van 21 en 22 november deze ‘ingewikkelde’ constructie achter zich te laten. Dat schrijft RTL Nieuws.

Met het voorstel van de multinational blijft er vanaf 22 november nog maar één hoofdkantoor en één soort aandelen actief. De Nederlandse aandelen van het bedrijf zijn in dit geval tot en met vrijdag 20 november verhandelbaar.

Stemmingsdata
Voordat Unilever zich een volledig Brits bedrijf mag noemen vinden er eerst twee stemmingsrondes plaats. Op 21 september mogen de Nederlandse aandeelhouders zich uitspreken over het plan, gevolgd door de Britse aandeelhouders op 12 oktober. Respectievelijk 50- en 75 procent van de aandeelhouders moet instemmen met het voorstel.

Bij eerdere plannen om Unilever een volledig Nederlands bedrijf te maken kwamen de Engelse aandeelhouders in opstand. Om een zelfde scenario te voorkomen wil Unilever zijn notering aan de Amsterdamse beurs behouden en daarnaast ook opgenomen blijven in de AEX-index.

Bron: RTL Nieuws