Arjan en Jolanda Konincks provinciewinnaar Utrecht

ZO2Z Award: ‘Elkaar beoordelende winkelteams leveren veel inzichten op’

UTRECHT - Arjan en Jolanda Konincks zijn ondernemers die het altijd beter willen doen. “Daarom is het ook een mooi compliment dat we wederom uitgeroepen zijn tot beste van de provincie Utrecht. We bieden medewerkers veel ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Die ruimte pakken ze vaak ook. Dat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan deze titel”, aldus Arjan Konincks.

De supermarktmanager uit Konincks’ winkel in Koudekerk aan den Rijn is als zestienjarige begonnen in de winkel aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. En de huidige manager in Utrecht werkte zich ook op binnen de organisatie. “Al onze medewerkers krijgen ondersteuning waardoor ze zichzelf kunnen ontwikkelen en blijven groeien. Met het risico dat ze het bedrijf ontgroeien, maar dat hoort erbij. Persoonlijke ontwikkeling zien medewerkers als een van de belangrijkste onderdelen van hun werk.” Omdat Konincks twee winkels heeft, laat hij de teams uit beide winkels elkaar beoordelen. “Medewerkers delen hun inzichten en ideeën. Het kost iedere keer bijna een werkdag, maar het levert veel waardevolle feedback op”, zegt Konincks.

Buurtkeuken
De ondernemers zijn altijd bezig met het ontwikkelen van hun bedrijf Konincks Retail. De nieuwste plannen zijn horecaactiviteiten boven de Utrechtse Albert Heijn. “Met producten die overblijven in de winkel willen we gerechten gaan maken. Die verkopen we dan in het horecadeel. Daarmee doen we wat tegen de verspilling van voedsel, zorgen we voor extra werkgelegenheid en kunnen buurtbewoners tegen een aantrekkelijke prijs iets komen eten.” Konincks heeft zo’n 125 m beschikbaar voor wat nu al De Buurtkeuken heet. “De gemeente heeft zich achter de plannen geschaard en dus ga ik binnenkort, samen met Albert Heijn, aan de slag.”

Bron: Levensmiddelenkrant