Lockdown minstens drie weken verlengd

DEN HAAG – De lockdown-maatregelen in Nederland zijn met drie weken verlengd, zo maakten minister-president Mark Rutte en Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gisteren bekend. Voor de levensmiddelensector verandert er voorlopig niks, maar er wordt nog gesproken over het invoeren van een avondklok.

Supermarkten, drogisterijen en tankstations mogen open blijven, evenals hotels, al mogen zij nog altijd geen eten en drinken serveren. Musea, dierentuinen, theaters en pretparken blijven dicht, waardoor ook de druk op de essentiële winkels in de levensmiddelenbranche hoog zal blijven.

Daarnaast is er sinds gisteren serieus sprake van het invoeren van een avondklok. Het kabinet heeft het Outbreak Management Team (OMT), het belangrijkste adviesorgaan op coronagebied, om een spoedadvies gevraagd omtrent het invoeren van een avondklok. Rutte en De Jonge willen aan het begin van volgende week een besluit nemen; het spoedadvies wordt uiterlijk dit weekend verwacht. Eerder liet het OMT weten niet onwelwillend tegenover een avondklok te staan.

Bron: Levensmiddelenkrant