Arno en Elly Odink provinciewinnaar Flevoland

ZO2Z Award: ‘Dankzij zelfsturende teams is er nauwelijks ziekteverzuim’

EMMELOORD - De titel provinciewinnaar Flevoland is een opsteker voor Arno en Elly Odink. Dat stellen de Jumbo-ondernemers extra op prijs nu hun winkel geruime tijd door werkzaamheden moeilijker bereikbaar is. “De titel is ook een compliment voor ons personeel. Wij werken met zelfsturende afdelingen en dit toont aan dat deze manier van werken effectief is”, zegt Arno Odink.

Het werken met zelfsturende teams is niet voor iedere ondernemer weggelegd. “Je moet vrijheid durven geven. Ook om fouten te maken. Zeker in de beginfase zit je soms op je vingers te bijten, omdat je weet dat sommige keuzes die worden gemaakt verkeerd uit zullen pakken. De eerste paar jaar hebben geld gekost. Maar nu werkt het heel goed. De teams zijn hecht en gaan voor elkaar door het vuur. We hebben in onze winkel nagenoeg geen ziekteverzuim en de sfeer is zeer goed. Dat zie je ook terug in de klantvriendelijkheid van de medewerkers”, zegt de ondernemer.

Bereikbaarheid
Lokaal ondernemerschap ziet Odink als een vanzelfsprekendheid. “We sponsoren de lokale sportverenigingen en organiseren wij diverse loyaliteitsacties. Daarbij onderhouden we goede contacten met raadsleden van de gemeente.” Odink kijkt uit naar een gesprek met Leen Verbeek, de commissaris van de Koning. “Met hem wil ik het hebben over de bereikbaarheid van Emmeloord. De N50 moet de A50 worden. Dat is belangrijk voor Emmeloord, dus ook voor mijn winkel.”
Om voor de toekomst klaar te zijn, grijpt Odink de periode van wegwerkzaamheden bij zijn supermarkt aan om zelf te verbouwen. “We pakken de afdelingen en signing aan. Na een algehele opfrisbeurt zijn we er klaar voor om onze groei vast te houden.”

Bron: Levensmiddelenkrant