1339-bfae3294e7b7a4d0e219a0951850d26b.jpg TÜV uitreiking, namens Lidl aanwezig: Ruud Metten, Stephanie Both, Richard Konings, Fenna Speerstra en Stephan Snel. Namens TÜV SÜD aanwezig: Heiko Dustmann.

Formules

Lidl bijna afvalvrij

HUIZEN – Lidl Nederland zorgt dat meer dan 95% van het bedrijfsafval hergebruikt kan worden. Hiervoor heeft de supermarktketen uit handen van certificeringsorganisatie TÜV SÜD het gouden certificaat Zero Waste ontvangen. Lidl zet groot in als het gaat om restafval. Het uiteindelijke doel is om helemaal geen restafval meer te hebben in de bedrijfsvoering.

Redactie |

Vorig jaar had Lidl al meer dan 1 miljoen kilo minder restafval dan in 2021. Het bedrijf doneert elk jaar rond de 600.00 kilo verse groente en fruit dat niet meer kan worden verkocht, maar nog wel geschikt is voor menselijke consumptie aan Voedselbanken Nederland.

Ruud Metten, verantwoordelijk voor logistieke innovaties bij Lidl Nederland: “Dit is een prestatie van de gehele organisatie. Pallets, karton, folie, plastic flessen en afgeschreven producten die terugkomen uit de filialen krijgen een nieuwe bestemming. Het begint bij het voorkomen van afval en het goed scheiden en uitsorteren van reststromen. Dat wij het gouden certificaat hebben gekregen is een erkenning van alle inspanning en hetgeen wij als organisatie bereikt hebben."

Bron: Levensmiddelenkrant