9544a2555b8b-LutonRDC_website.jpg

Buitenland

Lidl opent haar grootste regionale distributiecentrum ter wereld

LUTON – In het Britse Luton heeft supermarktketen Lidl haar grootste regionale distributiecentrum (rdc) in gebruik genomen. Met een oppervlakte van meer dan 110.000 m² heeft de supermarkt nergens ter wereld een groter rdc. De bouw en ingebruikname vergde een investering van 300 miljoen Britse Pond.

Redactie |

Vanuit Luton zullen 150 winkels worden beleverd. Vijftienhonderd medewerkers zullen hier dagelijks meer dan 9400 pallets klaarzetten voor transport. Alle vrachtwagens die van hieruit rijden doen dat op biogas gemaakt uit voedselresten. Zoals mag worden verwacht ligt het enorme dak vol met zonnepanelen die in bepaalde periodes het hele pand op zonne-energie kunnen laten werken.

Richard Taylor, Chief Development Officer bij Lidl GB, zei: "De opening van dit nieuwe RDC in Luton is een belangrijk moment voor Lidl GB. De vraag naar Lidl is nog nooit zo groot geweest en we zien steeds meer mensen door onze deuren lopen om te besparen op elke winkel. Het feit dat Lidl's grootste RDC ter wereld zich hier in Groot-Brittannië bevindt, spreekt voor zich, niet alleen omdat we aan de groeiende vraag van klanten moeten voldoen, maar ook omdat we de ambitie hebben om die vraag in de toekomst te laten groeien. Het is een spectaculaire, ultramoderne locatie waar ons team ongelooflijk hard aan heeft gewerkt om te komen waar we nu zijn. Het heeft de capaciteit om 150 winkels te bedienen, wat bijna drie keer zoveel is als sommige van onze bestaande magazijnen, wat de ware omvang van onze ambitie en groeipotentieel laat zien."

Bron: Levensmiddelenkrant