DC Deventer wind en waterdicht.jpg

Formules

Mijlpaal voor nieuw Plus-versdistributiecentrum

DEVENTER – De bouw van het megagrote nieuwe versdistributiecentrum heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het pand is nu wind- en waterdicht. De ingebruikname staat gepland voor het eerste kwartaal volgend jaar en de bouw loopt volgens de supermarktketen op schema.

Redactie |

Het in aanbouw zijnde dc is drie keer zo groot als het huidige versdistributiecentrum van Plus in Deventer. Het terrein heeft een grootte van 25 voetbalvelden en het pand krijgt 142 dockdeuren. Er wordt nu gewerkt aan de staalconstructie voor de parkeergarage en de inrichting van het pand.

Björn Bertrand, directeur vastgoed en ontwikkeling Plus: “Door dit nieuwe vers distributiecentrum kunnen we straks op een duurzamere wijze onze supermarkten voorzien van vers producten. Zo wekken de 14.500 zonnepanelen straks meer stroom op dan we verbruiken. Eén van de mooie voorbeelden hoe we duurzaamheid prioriteit geven bij onze vastgoedprojecten. We lopen dankzij de goede samenwerking met onze bouwpartners prachtig op schema voor oplevering in het eerste kwartaal van 2024.”

“Het nieuwe Vers distributiecentrum in Deventer maakt een belangrijk onderdeel uit van ons nieuwe supply chain netwerk. Samen met het bestaande distributiecentrum in Barendrecht stelt het ons in staat onze supply chain processen nog efficiënter in te richten.” aldus Rowell Versleijen, directeur supply chain.

Bron: Levensmiddelenkrant