Fabrikanten

Nescafé start nieuw duurzaamheidsprogramma

VEVEY – Onder de naam Nescafé Plan 2030 gaat het Zwitserse koffiemerk haar koffieboeren ondersteunen bij de overgang naar regeneratieve landbouw. Het bedrijf investeert tot 2030 ruim een miljard Zwitserse frank in het plan. Het uiteindelijke doel moet zijn om uit te komen op een net zero CO2 uitstoot.

Gerard van Oosbree |

Bij regeneratieve landbouw wordt de gezondheid en vruchtbaarheid van de grond verbeterd, de watervoorraden beheerd en de biodiversiteit vergroot. Volgens het bedrijf zijn de stijgende temperaturen een bedreiging voor de koffieteelt. Het landschap waar koffie kan worden geteeld krimpt naar verwachting tot de helft. Wereldwijd zijn er 125 miljoen mensen voor hun levensonderhoud afhankelijk van de koffieteelt. Naar schatting tachtig procent leeft op of onder de armoedegrens.

"We willen niet alleen dat lokale koffieboeren en hun gezinnen een goede en stabiele bron van inkomsten hebben, maar ook de milieu-impact van de koffieteelt tot een minimum beperken”, zegt Philipp Navratil. Navratil is hoofd van Nestlé’s Coffee Strategic Business Unit. “We geloven dat de stappen die we in de komende jaren zetten, zullen resulteren in positieve veranderingen voor de gehele koffiesector."

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

nescafe.jpg