REPORTAGE - De nieuwe Marqt in Den Haag is een showroom voor ‘écht eten’. De naamsbekendheid reisde de formule vooruit. De vierde vestiging trok bij de opening honderden nieuwsgierigen.
Oprichter Quirijn Bolle stond donderdagmiddag zelf zijn eerste Haagse klanten te verwelkomen. Met een Marqt-schort om zijn middel deelde hij foldertjes uit waarin de uitgangspunten van de formule worden uitgelegd. Écht eten, daar draait het om bij Marqt. Met vlaggen promoot de formule dit uitgangspunt tegenwoordig aan de gevel van de winkel (zie foto's hieronder).
Bolle is trots op de vierde winkel die wederom in een bijzonder pand, een voormalige damesmodezaak nabij het Binnenhof, is gevestigd. “We zitten hier tussen McDonald’s en Burger Kingen en om de hoek zit Albert Heijn. Daarop zijn wij een mooie aanvulling.”
Vleeslijn
De nieuwe Marqt heeft een vvo van 700 vierkante meter, heeft een assortiment van circa 2700 sku’s en telt vijf kassa’s. De formule heeft in de afgelopen periode vooruitgang geboekt op het gebied van assortiment. Dit is onder meer terug te zien in een nieuwe voorverpakte biologische vleeslijn waarop de naam van de betreffende veehouderij groot wordt vermeld. Ruimer is ook het aanbod hapjes voor bij de borrel en het assortiment wijnen. Marqt is niet 100 procent biologisch, maar in steeds meer productgroepen kan de klant die keuze wel maken.
Prijspeil
Opvallend aan het winkelpand aan Hofweg zijn de grote ramen. Marqt maakt hiervan gebruik door het verscarré met kaas, borrelhapjes en vleeswaren als het ware in de etalage te zetten. Volgens Bolle is het prijspeil bij Marqt met 30 procent gedaald ten opzichte van de opening van de eerste winkel aan de Amsterdamse Overtoom. “De gemiddelde kassabon is nog altijd even hoog, wat betekent dat klanten veel meer bij ons zijn gaan kopen. En dat zien we terug in de identieke omzet die in de afgelopen twee jaar met 25 procent groeide.”
Vrijdagmorgen was Quirijn Bolle te gast bij Paul van Liempt van BNR Nieuwsradio. Luister hier naar het interview. Bolle is de tweede gast van Van Liempt. Hij vertelt onder meer over zijn plannen voor een trainingscentrum voor Marqt-medewerkers.
Lees meer over Marqt in de Levensmiddelenkrant van aanstaande zaterdag.
Bron: Levensmiddelenkrant