Focusplaza.png Otto Uijttewaal (l) en John Uffing

Ondernemers

Otto Uijttewaal neemt Focusplaza over

ETTEN – Onlangs overleed grondlegger van Focusplaza Gerrit Grievink en daarmee was het bedrijf genoopt een nieuwe stap te zetten. Met de overname per 15 augustus jl. door Otto Uijttewaal blijft het gedachtengoed van de oprichter gewaarborgd. De kennis- en netwerkorganisatie binnen food en foodservice gaat door op de ingeslagen weg, met algemeen directeur John Uffing aan het roer.

Redactie |

Otto Uijttewaal is geen onbekende voor Focusplaza. Hij is al ruim 20 actief als kennispartner binnen (food)retail en aan fabrikantenzijde, en al jarenlang actief verbonden aan Focusplaza. "Ik voel me bevoorrecht dat mij door de familie de mogelijkheid is geboden om de nieuwe eigenaar van Focusplaza te worden. Door mijn jarenlange samenwerking met Gerrit ben ik goed bekend met zijn visie op het bedrijf. Ik zal deze samen met John en zijn team met overtuiging en passie voortzetten en uitbreiden”, aldus de kersverse eigenaar. 

Nalatenschap 
Algemeen directeur Uffing werd afgelopen maart aangesteld en blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en strategische koers. Uffing: "Het was de nadrukkelijke wens van Gerrit en zijn familie dat zijn nalatenschap voortleeft en we Focusplaza als bedrijf continueren. De familie heeft hiervoor Otto benaderd als jarenlang actief en verbonden lid van Focusplaza en dagvoorzitter van de FoodFocus Executives groep. Ik ben ervan overtuigd dat we met Otto als nieuwe eigenaar het bedrijf succesvol kunnen continueren, waarbij zowel kennis en inspiratie delen als persoonlijke benadering en verbinding centraal blijven staan."  

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops