Formules

Pensioenproblemen bij Jumbo

VEGHEL - Het Bedrijfstakpensioenfonds voor het Levensmiddelenbedrijf (BPFL) heeft supermarktketen Jumbo een forse rekening  gestuurd om achterstallige premies vanaf 1 januari dit jaar te innen.

Het zou per kwartaal gaan om meer dan een half miljoen euro, premiegeld dat Jumbo tot dusver stortte op de rekening van het Pensioenfonds Super de Boer. Dat hebben ingewijden gemeld aan De Financiële Telegraaf. Het gaat om premies voor voormalige Super de Boer-personeel, dat inmiddels in dienst is bij Jumbo. Alle medewerkers in de levensmiddelenbranche zijn verplicht zich aan te sluiten bij het bedrijfstakfonds. Voor Super de Boer is ooit een uitzondering gemaakt, omdat diens pensioenregeling al eerder bestond. Nu Super de Boer echter is opgegaan in Jumbo, vervalt volgens het BPFL de uitzondering voor de nieuwe op te bouwen pensioenaanspraken.

Momenteel wordt ook nagedacht om het pensioenfonds van Super de Boer op te laten gaan in het BPFL. Dit laatste fonds is echter groter, met een beheerd vermogen van 2,4 miljard euro. Het fonds van SdB kent een belegd vermogen van zo'n 500 miljoen euro (eind 2011). Omdat dit fonds er slechter voor staat, moet er een bedrag bij van zeker 50 miljoen euro om het gat te dichten, een bedrag waar Jumbo volgens De Financiële Telegraaf niet op zit te wachten. Dit probleem speelde al eerder dit jaar.

Bron: DFT

jumbo_lng_diesel_02-a840x630.jpg